JokaisessaJokaisessa asunnossa on DNA:n langallinen nettiyhteys 10 Mbit/s perusnopeudella. Yhteys on ollut erittäin hyvälaatuinen.
Tämän taloyhtiölaajakaistan saa käyttöönsä
Kytkemällä tietokoneensa joko kaapelilla suoraan olohuoneen nurkassa sijaitsevaan rasiaan, tai kytkemällä rasiaan itse hankkimansa reitittimen, jolloin käytössä voi olla useita koneita yhtä aikaa.
Rekisteröitymällä osoitteessa dna.fi/tlk.
Jokaiseen asuntoon on syksyllä 2013 jätetty DNA Welhon kirjalliset ohjeet käyttöönotosta. Ellei ohjeita enää löydy, tiedustele edelliseltä asukkaalta.
Asukas voi halutessaan nostaa nettiyhteyden nopeutta tilaamalla edullisen lisäpalvelun DNA:lta. Lisänopeudesta laskutetaan suoraan tilaajaa. Asukas voi pyytää lähettämään lisänopeudesta laskun esimerkiksi työnantajalleen, jos tähän on lupa. Perusnopeus sen sijaan kuuluu yhtiövastikkeeseen, eikä siitä tule erillistä laskua.
Eikö toimi kaapelin avulla? Parilla asukkaalla on ollut ongelmia löytää oikea liitäntärasia verkkokaapelille. Jos yhteys ei avaudu, kannattaa kokeilla olohuoneen rasiassa sekä ykköseksi että kakkoseksi merkittyjä kohtia. Jos se ei auta, kannattaa vielä katsoa eteisen telekaapissa olevaa kytkentää ja siirtää siellä olevaa harmaata välikaapelia rasioiden kohtiin yksi ja kaksi, niin että kaikki vaihtoehdot tulee kokeiltua. Ilmeisesti useimmissa asunnoissa käytössä on rasiat numerolla 2.
Tuntuuko langaton yhteys ajoittain hitaalta? Jos langaton (WLAN / WiFi) yhteys tuntuu toisinaan selkeästi hitaammalta, tai yhteys pätkii, tai langaton yhteys on hitaampi kuin kaapeliyhteys (Ethernet), ongelman syy ei todennäköisesti ole taloyhtiön sinulle tarjoamassa nettiyhteydessä. Useissa asunnoissa näyttäisi olevan käytössä langattomia (eli WLAN / Wi-Fi) reitittimiä, jotka toimivat samalla radiokanavalla numero 1, jolloin tuo kanava luonnollisesti ruuhkautuu. Tähän voi auttaa WLAN/WiFi-reitittimen käynnistys uudelleen, sekä kanavan vaihtaminen reitittimen asetuksista. Tai sitten voi investoida reitittimeen, joka operoi ruuhkattomalla 5 GHz taajuudella.